Subscribe

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Επιθέση στην ιστοσελίδα του δήμου Δάφνης

Επίθεση στην ιστοσελίδα του δήμου Δάφνης (www.dafni.gr) έγινε προχτές από κάποιον defacer με το όνομα ZoRRoKiN.Ουσιάστικα το μόνο που κατάφερε ήταν να σηκώσει κάποιο αρχείο και όχι να αλλάξει την αρχική σελίδα.

Επίθεση δέχτηκε και το δεύτερο domain του δήμου (www.dimosdafnis.gr/) από αρμένιους χάκερς οι οποίοι ανάρτησαν μία σελίδα σε έναν υποφάκελο του dimosdafnis.gr με υβριστικό περιεχόμενο για την Ελλάδα.

Screenshot:



Το ευτήχημα ήταν ότι άμεσα υπήρχε απόκριση από τους διαχειριστές της σελίδας και έτσι δεν παρέμειναν αλλοιωμένες για μεγάλο διάστημα.

Ωστόσο η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεδομένου ότι τρέχει και την έκδοση IIS 6.0 παρουσιάζει κάποια κενά με το σημαντικότερο να είναι η επιλογή εντελώς αδύναμων password στον διακομιστή pop3 του συστήματος.

Προκειμένου ότι πρόκειται για ιστοσελίδα δήμου δεν θα ανακατευτούμε περαιτέρω.Εξάλλου η αντιμετώπιση του deface ήταν άμεση.

2 σχόλια:

  1. H Capraz Ates Team είναι Τούρκοι και όχι Αρμένιοι Hackers. Άλλωστε capraz ates είναι τουρκικες λέξεις και σημαίνουν "διασταυρούμενα πυρά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο πρόκειται για τούρκους!Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα ότι οι λέξεις αυτές είναι τούρκικες και δεν το έψαξα παραπάνω.Παρασύρθηκα από ένα μήνυμα που είδα.

    Αν και οι ελληνικές ιστοσελίδες απειλούνται κατά 90% από Τούρκους και Σκοπιανούς χάκερς οπότε δύσκολα θα ήταν κάποιοι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή